Bu Kitapta Bir İş Var
İş kurmak için pek çok şey söyleyebilirsiniz; zor, rutin, imkansız, mecburiyet, kaygı verici, heyecanlı vb., ama asla sıkıcı diyemezsiniz. Çünkü eğlencelidir. Onu yaparken heyecanlanırsınız. Başarmaya yaklaştıkça daha çok heyecanlanırsınız. İşte bunların hepsi de eğlencelidir.
Başardığınızda duyacağınız mutluluk, alacağınız keyif bu eğlencenin motivasyonunu oluşturur. İş kurma sürecinde olan veya ‘olsa ne iyi olur’ diyerek yola çıkan sizler sanırım bu eğlenceye hazırsınız.
Bunun yanı sıra, tabi ki zordur. Aşmanız gereken engeller, geçmeniz gereken aşamalar vardır. Zorlukları adım adım aşmalı, planlı, öngörülü ve başarıya olan inançla yol almalısınız. İşte elinizde tutacığınız kitap bu aşamaları dikkate alarak, size yardımcı olmayı amaçlamak için tasarlanmış kaynak metinlerden oluşturulmuştur.
Kitabın başlıkların da yer alan konular, girişimci olarak önünüzdeki büyük engellerdir. Engelleri aşmanın tek yolu ise onları yönetebilmektir. Engelleri aşa aşa girişimci olma yolunda kısa bir maceraya ne dersiniz?
Elinizdeki kitapta önce işe nereden başlasak sorusunun cevaplarına yöneldik. Girişimcinin kendi niteliklerini sorgulamasının önemini bilerek bu konuda hatırlatmalar yaptık. Sonra sizden iş fikrinizi geliştirme aşamaları ve gelişime açık olan yönlerinizi keşfetmeniz istendi. çünkü girişimci açısından aşılması gereken en önemli engellerden bir tanesidir bu.
Yeni olmak kolay, yenilikçi olmak zordur. Tabi girişimcinin iyisi ve yenilikçisini bekleyen en zorlu sınav olan pazar konusunu ele aldık.
Pazar nedir? Nasıl değerlendirilmeli ve incelenmelidir? sorularına cevap bulmaya gayret gösterildi sırasıyla. Pazarı tanıyıp, anladıktan sonra sıra, pazarın en önemli unsuru olan müşteriyi tanımaya geldi.
Müşteriyi anlamak ve müşterinin bizi anlamasını nasıl sağlamalıyız? Kitabın devam eden kısımlarında ise üretimi ve paranızı yönetmek için dikkat edilecek konular üzerinde duruldu.
Kitap akışı içinde girişimcinin ihtiyaç duyacağı konular üzerinde durmaya çaba gösterildi. Bütün bunların sonucunda ulaşılması istenen başarılı bir girişimci olmak için sahip olunan bilgilerle planlı bir iş hazırlığının başarılabilmesidir. Buna bağlı olarak iş planı/başvuru formu hazırlama ve iş fikrini etkili bir şekilde anlatabilmek için sizlerle örnekler paylaştım. Kitabın son kısımlarında KOSGEB başta olmak üzere, proje başvuru formu talep eden kurumlara sunulabilecek içeriklere sahip, sizler için de örnek olacak metinler paylaşıldı.
Bilgi biriktirme ve işlerinizi hazırlama süreçlerinde hatırlanacak katkılarda bulunmak dileğiyle önsözü tamamlarken, şimdiden hepinize başarılar diliyorum.
Yirmibirinci yüzyılın sembolü internet ve onun içinde sosyal medya artık hepimizin aşina olduğu hatta içindeyken kendimizi hiç yabancı hissetmediğimiz alanlar haline geldi. Kitaba şöyle hızlıca göz atanlar kitap için biraz farklı ancak diğer yandan sosyal medya için tanıdık gelecek öğelerin sıklıkla kullanıldığını fark etmişlerdir. Kitapta kullanılan alıntılar, resimler ve vurgular sosyal medyanın popüler alanlarına benzetilmeye çalışıldı.
Elinizde tuttuğunuz kitap, sadece kitap değil. Sanal ortamda Döküman Merkezi – Tufan Ata Blog (tufanataturkyilmaz.com
) adresiyle desteklenmiş bir web uzantısı. Bu sitenin size sağlayacağı fayda etkileşimli ve uygulamalı girişimcilik dokümanlarına ulaşma
nız olacak. Kitapta kullanılan kare kodlarla ulaşacağınız dokümanlardır bunlar. Çeşitli testler, değerlendirme dokümanları, finansal tablolar internet adresini doğrudan yazarak veya kare kodları okutarak kolayca elinizde olacak.
Böylece iş fikriniz ve girişiminiz için etkili değerlendirme dokümanlarına da sahip olacaksınız. Bu nedenle kitabınızı okurken akıllı telefonunuzu ve bilgisayarınızı yanınızdan ayırmamanızı tavsiye ediyorum.